Honda Jazz heeft wederom meest tevreden rijders

Geen reacties

De Honda Jazz wint de Tevredenheids Trofee 2010. Ook op de nummers 2, 3 en 4 in de lijst staat een model van Honda. Mini scoort het hoogst als merk in het onderzoek van het tijdschrift Autoweek en onderzoeksbureau Trendbox.

Voor het vijfde jaar op rij zijn de eigenaren van een Honda Jazz het meest tevreden over hun auto. Honda maakt dit jaar een vierklapper in de Tevredenheids Trofee, want na de Jazz volgen de Insight, CR-V en Accord. Die auto’s eindigen allemaal als nummer 1 in hun segment. De Mini wint in de compacte middenklasse en opvallend genoeg heeft de Peugeot 3008 de meest tevreden bestuurders van alle MPV’s. In het dunbevolkte executive-segment gaat de BMW 5-serie met de winst aan de haal.

De vier goed scorende Honda-modellen kunnen niet voorkomen dat Mini als merk de hoogste score haalt. De Japanners eindigen op de tweede plaats, voor Lexus. In de top 10 staan vijf Japanse merken. Opvallend is de goede score van Lancia, het Italiaanse niche-merk eindigt als negende. Citroën, Kia en Opel staan op de drie laagste plaatsen en hebben dus de meest ontevreden klanten.

Het onderzoek biedt ook inzicht in hoe de dealers presteren. Hier gaat Subaru met de winst aan de haal. De Lancia-dealers worden als slechtst beoordeeld. Opel-, Volkswagen- en Audi-dealers scoren nauwelijks beter dan de Lancia-garages.

Marktonderzoekbureau Trendbox, dat het onderzoek uitvoerde, geeft aan dat de afstand in punten tussen de nummer 1 en nummer laatst elk jaar kleiner wordt. De verschillen tussen de auto’s worden dus minder groot en bovendien is geen enkele bestuurders is écht ontevreden over zijn auto. Dat was in het verleden wel eens anders. De resultaten hebben betrekking op auto’s van de bouwjaren 2008 en 2009.