Hybrid geeft Honda Jazz vleugels

Geen reacties

De Honda Jazz gaat een tweede leven tegemoet. De Hybrid moet de mini-MPV van Honda weer vleugels geven. Op de autosalon van Parijs debuteert de hybride.

Parijs staat bij Honda in het teken van de nieuwe Jazz Hybrid. Omdat deze auto in Nederland profiteert van alle belangrijke belastingvoordelen heeft het merk hoge verwachtingen van de hybride.

“We verwachten dat de hybride driekwart van de verkopen van de Jazz gaat opeisen en dat de totale verkopen van het model verdubbelen”, zo zegt Leo Jegen van Honda Nederland. De benzine-uitvoering blijft naast de hybride gewoon in het gamma.

Met de komst van de Jazz Hybrid in februari wordt het druk in het B-segment met wegenbelastingvrije auto’s. “De Jazz heeft in tegenstelling tot de Volkswagen Polo Bluemotion en consorten veel binnenruimte te bieden. Vergeet niet dat de beenruimte in de Jazz groter is dan in de Accord”, aldus Jegen.

De introductie van de Hybrid gaat gepaard met een facelift, die ook voor de benzineuitvoering geldt. De Hybrid kent behalve een typeplaatje en wat aanpassingen in het instrumentarium geen uiterlijk onderscheid met de benzine-Jazz.