‘Honda CR-Z met turbomotor onderweg’

Geen reacties

Honda ontwikkelt een nieuwe 1.6 turbomotor die onder andere zijn weg vindt naar de CR-Z. Dat meldt het Britse magazine Autocar.

Honda werkt aan een potente versie van de CR-Z. De hybride coupé is in Japan een groot succes maar in Europa wil het nog niet erg vlotten. Het relatief lage vermogen is daar debet aan. De hybride heeft een gecombineerd vermogen van 124 pk, waarvan 112 pk afkomstig is van de 1.5 benzinemotor.

Honda ontwikkelt op dit moment een 1.6 turbomotor die in twee vermogensvarianten op de markt komt: met 160 en 200 pk. Dit blok vindt zijn weg naar de Civic en Accord in de toekomst maar dus ook naar de CR-Z. De 200 pk-versie zou de verwachtingen die het sportieve ontwerp van de CR-Z opwekt waar moeten maken.

De topversie heeft geen hybride aandrijving. De stap is opmerkelijk omdat Honda de CR-Z nadrukkelijk als hybride sportcoupé in de markt zette. Japanse fabrikanten waren tot nu toe nauwelijks actief met compacte turbomotoren. Nissan heeft inmiddels meerdere turbomotoren in het assortiment maar Toyota zet vooral in op hybride.