Honda terug naar normale leveringstijden

Geen reacties

De Honda-fabrieken in Europa voeren de productie weer op. Die was vertraagd sinds de Japanse aardbeving en tsunami in maart. Vanaf september kunnen klanten weer normale levertijden verwachten.

Hoewel de meeste Honda-modellen in Europa worden gebouwd kon het merk na de natuurramp op 11 maart niet voldoen aan de normale productie omdat de levering van onderdelen uit Japan stokte. De fabrieken in Swindon (Groot-Brittannië) en Gebze (Turkije) draaiden tijdelijk op een laag pitje. Een vertraagde levering van nieuwe Honda’s door de dealers was het gevolg. In Swindon worden de Honda Civic, CR-V en Jazz voor de Nederlandse markt gebouwd.

Afgelopen vrijdag meldde Honda Motor Europe echter dat de productie weer langzaam wordt opgevoerd. De onderdelenleveranties vanuit Japan zijn ‘significant verbeterd’ en de personeelsleden zijn per direct beschikbaar. Ze zijn al deze tijd in dienst gebleven en gaan nu de niet-gewerkte uren inhalen. Als alles goed verloopt is in september het normale productietempo weer bereikt. De volledige focus ligt nu op het voldoen van de vraag door klanten, aldus de verklaring. Het bedrijf bedankt daarin ook de klanten en dealers voor hun getoonde begrip in de afgelopen periode.

Wereldwijd viel de productie van Honda na de natuurramp met 52,9 procent terug. In thuisland Japan was dat zelfs 81 procent. In Europa daalde de verkoop van nieuwe Honda’s in de eerste vier maanden van dit jaar met 17,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. Analisten denken dat het ergste zich voordeed in april en zien een volledig herstel rond het einde van het jaar onder alle Japanse automerken.