Nieuwe Honda NSX krijgt hybride aandrijving

Geen reacties

Honda werkt momenteel hard aan de opvolger van de NSX. Topman Takanobu Ito laat doorschemeren dat de nieuwe generatie sportcoupé een hybride aandrijflijn krijgt.

Enkele maanden geleden werd duidelijk dat Honda de ontwikkeling van de nieuwe NSX weer heeft opgepakt. Die werd in 2008 stilgelegd vanwege de financiële crisis. Onduidelijk bleef toen of het Japanse merk de ontwikkeling van de nieuwe, krachtige V10-motor zou voortzetten.

Deze week heeft het bedrijf een tipje van de sluier opgelicht. Een woordvoerder vertelde het vakblad Automotive News dat de auto hoogstwaarschijnlijk elektrisch zal worden aangedreven in combinatie met een benzinemotor – hybride dus.

Op de Sjanghai Auto Show bevestigde Takanobu Ito, voorzitter van de Honda Motor Company, aan de media dat de nieuwe sportauto ‘opwindend wordt om in te rijden maar ook milieuvriendelijk’. Het wordt de ‘spirituele opvolger’ van de NSX maar krijgt niet noodzakelijk dezelfde naam. De nieuweling moet eerder gezien worden als de grote broer van de CR-Z, ook een hybride sportcoupé.

De oorspronkelijke NSX werd gebouwd tussen 1991 en 2005. Er verschenen 18.000 stuks in verschillende uitvoeringen. De Honda NSX stond bekend om zijn uitmuntende wegligging en besturing en tevens – niet geheel onbelangrijk – om de lage onderhoudskosten. De NSX had een V6 middenmotor.