Facelift voor Honda Jazz

Geen reacties

De introductie van de Jazz Hybrid is een mooie aanleiding om de benzine-uitvoeringen ook meteen op te frissen. Een aangepaste neus en de terugkeer van de CVT-automaat zijn de belangrijkste nieuwtjes.

Honda voert een bescheiden restyling uit bij de Jazz. De Hybrid kreeg de nieuwe neus als eerst, nu volgt de rest van het gamma. De facelift omvat nieuwe voor- en achterbumpers, iets gewijzigde koplampen en achterlichten en een nieuwe grille. De ‘gewone’ Jazz heeft in tegenstelling tot de Hybrid rode achterlichtunits

Honda levert de vernieuwde Jazz met twee nieuwe kleuren: deep sapphire blue en ionized bronze. Het interieur is voortaan uitgevoerd in donkere kunststoffen. Nieuwe stoffen voor het zitmeubilair en chroomrandjes hier-en-daar maken de vernieuwde Jazz af.

Het belangrijkste technische nieuws is de terugkeer van de CVT-automaat. Honda levert deze versnellingsbak in combinatie met de 1.4 benzinemotor. Naast de 1.4 met 100 pk is er nog de 90 pk sterke 1.2, die 123 g/km CO2-uitstoot. Andere technische aanpassingen betreffen de vering en de besturing. Die laatste geeft nu meer feedback rond de middenstand waardoor de Jazz op hogere snelheiden vertrouwenwekkender aanvoelt. De prijzen van de vernieuwde Jazz zijn nog niet bekend.