Uit de lucht: nieuwe Honda Civic

Geen reacties

Honda heeft aan de vooravond van de IAA in Frankfurt de nieuwe Civic gepresenteerd. Autokopen.nl zag hoe de hatchback letterlijk uit de lucht kwam vallen tijdens de wereldpremière.

Op een speciale locatie in Frankfurt heeft Honda de nieuwe Civic onthuld. Deze hatchback is speciaal voor de Europese markt ontworpen. “Hij is op Europese wegen getest”, aldus Takanobu Ito, de CEO van Honda tijdens de presentatie.

Honda liet de auto letterlijk uit de lucht vallen, zodat we ook een blik op de onderzijde konden werpen. Honda wil daarmee aangeven dat de auto technisch fors is verbeterd, hoewel het onderstel niet 100 procent nieuw is maar een doorontwikkeling van het huidige Civic-platform.

De nieuwe Civic is ook qua uiterlijk een doorontwikkeling. Perschef Leo Jegen spreekt liever van een ‘revolutionaire evolutie’. De in de C-stijl verstopte handgrepen zien we op het nieuwe model terug. Verder heeft de nieuwe Civic een opvallend front, met zwarte elementen. Aan de achterkant sprint de lichtbalk – die tegelijkertijd als achterspoiler dient – het meest in het oog. Uiteraard ontbreekt LED-verlichting, zowel voor als achter, niet.

De Civic moet volgens Jegen de concurrentie aangaan met de Audi A3 en BMW 1 Serie, waarmee de Japanners de lat hoog leggen. Qua prijs zal de Honda tegen deze auto’s aanschurken. “Honda had vroeger nog wel eens de naam duur te zijn. We gaan de auto’s natuurlijk niet weggeven maar het prijspeil zal zeker concurrerend zijn.” De 2.2 dieseluitvoering is voor de zakelijke markt zeer belangrijk en valt ‘waarschijnlijk’ in de 20 procent bijtellingscategorie.

Met de komst van de nieuwe Civic zal de Hybrid uit het gamma verdwijnen. Er komt volgens de perschef geen opvolger op korte termijn. “De Insight en Jazz Hybrid vangen dat gat voldoende op.”