Honda Insight stoot nu minder CO2 uit

Geen reacties

Honda heeft de Insight opgefrist. Het in- en exterieur zijn licht aangepast en de auto stoot nu niet meer dan 96 g/km aan CO2 uit.

Het Honda Insight-model voor 2012 is licht opgefrist. Aan de voorzijde zien we een ander radiatorrooster. Het zicht naar achteren is verbeterd dankzij een grotere achterruit. Dat is weer mogelijk door de compactere ruitenwissermotor, een slankere achterspoiler en een andere afwerking van de achterklep.

De belangrijkste wijzigingen zitten echter onder de motorkap. De continu variabele transmissie is geoptimaliseerd en de inwendige wrijving van de 1.3 VTEC-benzinemotor is gereduceerd. Deze en andere aanpassingen hebben het gemiddeld brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verder doen afnemen.

Helaas heeft Honda nog niet verteld wat het verbruik nu is maar wel kunnen we melden dat de CO2-emissie nog maar 96 g/km bedraagt. De auto blijft in ieder geval tot 2014 wegenbelastingvrij en tot 1 juli 2012 vrij van BPM. Wie vóór deze datum zakelijk een Insight gaat rijden blijft profiteren van 14 procent bijtelling totdat de auto van eigenaar verandert.

Honda stelt de nieuwe Insight voor op de IAA in Frankfurt. Dan maakt het merk meer details bekend. De autoshow opent over anderhalve week de deuren voor het publiek.