Nieuwe Honda Civic niet als driedeurs

Geen reacties

Honda geeft stukje bij beetje meer informatie vrij over de nieuwe Civic. Op de IAA in Frankfurt gaat het doek er pas definitief af.

Nog ruim twee weken duurt het voordat Honda de nieuwe Civic voorstelt aan pers en publiek op de autoshow van Frankfurt. Met wat nieuwe foto’s van gecamoufleerde exemplaren en nieuwe informatie over de hatchback houdt Honda ons warm tot aan de onthulling.

De nieuwe Civic zal niet meer als driedeurs verschijnen. Honda kiest er net als veel andere fabrikanten voor om alleen een vijfdeurs aan te bieden. De hatchback is speciaal ontwikkeld voor de Europese markt, in tegenstelling tot de sedan die waarschijnlijk als hybride onze kant op komt.

De Japanners beloven dat de nieuwe Civic het meest verfijnde interieur in z’n klasse krijgt. Vooral op het gebied van bouwkwaliteit, design en geluidsisolatie zou de auto grote stappen moeten maken ten opzichte van het huidige model. Ook aan de aerodynamica heeft Honda veel aandacht besteed. Dit komt niet alleen het brandstofverbruik ten goede maar zorgt ook voor een reductie van windgeruis in het interieur.