Vernieuwde 2.2 dieselmotor nieuwe Honda Civic

Geen reacties

De nieuwe Honda Civic die op de IAA in Frankfurt debuteert krijgt een vernieuwde 2.2 dieselmotor. Het vermogen stijgt naar 150 pk, terwijl de CO2-uitstoot afneemt tot 110 g/km.

Op de IAA in Frankfurt volgende maand onthult Honda de nieuwe Civic. De hatchback is speciaal voor de Europese markt ontwikkeld en dat geldt ook voor de verbeterde dieselmotor. De 2.2 i-DTEC – die ook enige tijd leverbaar is geweest in het huidige model – is sterker en schoner gemaakt.

Dankzij de toevoeging van een start/stop-systeem, een efficiëntere smering en een verminderde frictie is de CO2-uitstoot gedaald tot slechts 110 g/km. Dat is in Nederland goed voor 20 procent bijtelling. Het vermogen neemt toe met 10 pk tot 150 pk.

De verbeterde prestaties zijn ook mogelijk omdat Honda bij de ontwikkeling van de nieuwe Civic veel aandacht heeft geschonken aan de aerodynamica. De Japanners zeggen dat de lagere CO2-uitstoot niet ten koste is gegaan van het rijplezier dat de Civic biedt. Beeld is er helaas nog niet van de hatchback, alleen plaatjes van gecamoufleerde exemplaren. Begin 2012 staat de auto in de showroom.