Nieuwe Honda CR-V is (bijna) klaar

Geen reacties

Honda heeft in de Verenigde Staten een foto vrijgegeven van een nieuwe conceptcar. Deze auto is de voorbode van de nieuwe CR-V, die halverwege 2012 op de markt komt.

Honda presenteert – bijna – de nieuwe CR-V. Deze foto laat een conceptcar zien die voor 90 procent gelijk is aan het uiteindelijke productiemodel. De donkere koplampen, de hoogglans zwarte details en de geïntegreerde dakrails gaan het waarschijnlijk niet halen tot het productiestadium maar verder zien we hier de opvolger van de CR-V.

Honda gaat met de SUV verder op de bestaande weg. Hoewel het ontwerp geheel nieuw is kun je het huidige model nog duidelijk herkennen. Ook de techniek zal voor een deel van het bestaande model worden geleend.

Dat betekent dat we in ieder geval de 2.0 i-VTEC benzinemotor en de 2.2 i-DTEC dieselmotor terug gaan zien in de nieuwe CR-V. Honda werkt aan nieuwe, compacte turbomotoren maar of die klaar zijn voordat de SUV op de markt komt is nog niet bekend. De auto zal medio 2012 in de showrooms verschijnen.