Trio elektrische conceptcars Honda in Tokio

Geen reacties

Honda gaat los op de autoshow van Tokio eind deze maand. Het merk presenteert er maar liefst drie elektrische conceptcars, allemaal op hun eigen manier veelbelovend.

De autoshow van Tokio staat bij Honda in het teken van elektrische mobiliteit. Het merk presenteert er drie elektrische conceptcars, waaronder een plug-in hybride – de AC-X (eerste foto). Een elektrische stadsmobiel mag natuurlijk niet ontbreken. Honda noemt ‘m voorlopig Micro Commuter Concept (foto 2).

De uitsmijter is zonder twijfel de Small Sports EV Concept (derde foto), een elektrische aangedreven sportcoupé. Honda wil er nog niet veel over kwijt, alleen dat de auto maximaal rijplezier biedt en zeer milieuvriendelijk is. Deze Small Sports EV Concept laat een variatie zien op wat nu de CR-Z is.

De AC-X zou je kunnen zien als toekomstige opvolger van de Insight. De techniek is geëvolueerd en de AC-X is dan ook een ‘stekkerhybride’. Het studiemodel heeft twee rijmodi: Engine Drive Mode voor maximale prestaties en Automatic Drive Mode voor een zo efficiënt mogelijk samenspel van de elektromotor en de benzinekrachtbron.

De elektrische stadsmobiel Micro Commuter Concept beschikt volgens Honda over de nodige communicatieve vaarigheden. Het merk spreekt, zonder verder in detail te treden, over ‘een nieuw type communicatie tussen mens en voertuig’. Het uiterlijk van de Micro Commuter is in grote lijnen aan te passen naar je eigen smaak. Over eventuele productie van een van deze drie studiemodellen rept Honda nog met geen woord maar we gaan van deze conceptcars in de toekomst zeker iets terugzien.