Nieuwe Honda Civic iets goedkoper

Geen reacties

Honda laat weten dat de nieuwe Civic iets later geleverd zal worden door de overstromingen in Thailand. Maar er is ook goed nieuws: de vanafprijs van de nieuwe generatie ligt 1.000 euro lager dan van de huidige Civic.

De nieuwe Honda Civic komt vanaf 18.990 euro in de showroom te staan. Dat is 1.000 euro goedkoper dan het vergelijkbare instapmodel van de huidige generatie. Wil je in plaats van de Civic met 1.4S-benzinemotor de 1.8S hebben – met 42 pk extra, in totaal 142 pk – dan ben je minimaal 21.990 euro kwijt.

Dieselrijders kunnen de negende generatie Civic aanschaffen vanaf 27.790 euro, die is uitgerust met de 2,2 liter iDTEC-motor. Er verschijnt tijdens de introductieperiode ook een Civic Business Mode, deze gaat weg voor de prijs van 26.990 euro. Daarover zullen we te zijner tijd berichten.

Helaas staat de Civic niet eind januari maar op zijn vroegst eind februari bij de Honda-dealers. Hoewel de auto gebouwd wordt in Groot-Brittannië is dit proces deels afhankelijk van de levering van onderdelen uit Azië. Onder meer uit Thailand, dat momenteel langdurig geteisterd wordt door overstromingen. Dit heeft de toelevering gestagneerd en Honda heeft daarom de Britse productiecapaciteit verminderd. De situatie wordt van dag tot dag bijgesteld, nieuwe aanpassingen blijven mogelijk. In een persbericht biedt Honda de Europese klanten hiervoor excuses aan.