Honda CR-V patenttekeningen gelekt

Geen reacties

Deze week maakt de Honda CR-V Concept zijn werelddebuut maar tegelijkertijd zijn de tekeningen van de productieklare versie al gelekt. Ze bevestigen wat de concept al aangaf: de nieuwe generatie CR-V is meer een evolutie dan een revolutie.

De huidige Honda CR-V is sinds 2007 op de markt. Tijd dus voor de vierde generatie. Die komt pas eind 2012 in de showroom te staan maar het Japanse merk maakt ons er alvast warm voor met een conceptcar. Die maakt vandaag zijn werelddebuut op de Orange County International Auto Show in het Amerikaanse Californië.

Niet gepland was de onthulling van de patenttekeningen van de productieversie. Het lukte de blog CarScoop echter deze schetsen te ontfutselen aan het Amerikaanse patentbureau. De tekeningen, waarvan de belangrijkste hiernaast afgebeeld zijn, bevestigen wat we al eerder concludeerden, namelijk dat de nieuwe CR-V behoorlijk veel weg heeft van de huidige generatie.

Weliswaar zien we (iets) andere bumpers, wielkasten, lichtunits en buitenspiegels, maar de auto als geheel blijft heel herkenbaar als CR-V. Er zijn nog altijd geen afbeeldingen of specificaties van het interieur of de techniek. Het enige dat Honda inmiddels heeft bekendgemaakt is dat de nieuwe CR-V een zuiniger motor krijgt. Omdat ook het nettogewicht van de auto afneemt, is dat alleen maar positief nieuws voor bewuste rijders.