‘Honda overweegt compacte SUV’

Geen reacties

Honda bekijkt de mogelijkheden om een compacte SUV te ontwikkelen op basis van de Jazz. Als de hoge bazen groen licht geven duurt het nog tot 2015 voordat de auto op de markt komt.

Honda heeft grootse plannen met het nieuwe platform van de volgende generatie Jazz. Die komt volgend jaar en zal een crossover-achtig uiterlijk krijgen. Honda wijkt daarmee voor de Westerse markten af van wat er in Japan verkocht wordt. De Jazz wordt een auto die meer is toegespitst op wat Europese consumenten willen.

Daar blijft het niet bij. Japanse media melden dat Honda nadenkt over een compacte SUV op het platform van de Jazz. Die zou dan de concurrentie aan moeten gaan met auto’s als de Nissan Juke en Opel Mokka. Honda heeft, net als veel andere fabrikanten, geconstateerd dat deze markt fors groeit in Europa en ziet dus mogelijkheden.

De nieuwe Jazz wordt volgend jaar onthuld en zal ook weer als hybride leverbaar worden. De nieuwe SUV, die dus naast de Jazz in het assortiment kan komen, moet eerst nog groen licht krijgen van de hoge bazen in Japan. Als dat gebeurt dan duurt het nog zeker tot 2015 voordat de auto in de showrooms verschijnt.