Vernieuwde Honda Insight nu bij dealer

Geen reacties

Honda start met de verkoop van de vernieuwde Insight in Nederland. De hybride valt ook na 1 juli 2012 in de 14 procent bijtellingsklasse.

Vorig jaar in september maakte de vernieuwde Honda Insight al z’n debuut op de autoshow van Frankfurt. Nu staat ‘ie bij de dealer, wat betekent dat de prijzen en de CO2-uitstoot bekend zijn. Vooral dat laatste is belangrijk voor de zakelijke rijder.

Er is goed nieuws te melden. Honda heeft de CO2-uitstoot terug weten te dringen tot maximaal 99 g/km – afhankelijk van de uitvoering. Dat betekent dat de Insight nog tot 1 januari 2013 in de 14 procent bijtellingcategorie valt. Vrijgesteld van wegenbelasting voor particuliere kopers was de hybride al.

Dan de prijzen. De prijslijst van de vernieuwde Insight start bij 19.990 euro voor de uitvoering die de naam S draagt. Dit is een echte instapper, een hoedenplank en centrale portiervergrendeling ontbreken. Wil je die luxe, en een radio/cd-speler, cruise control en airconditioning dan heeft Honda de Trend in de aanbieding voor 22.790 euro. Daarboven heb je nog de Exclusive voor 24.290 euro en het topmodel Executive, dat 26.990 euro moet kosten. Die laatste heeft onder andere lederen bekleding, een navigatiesysteem en xenonverlichting aan boord.