Honda NSX Concept en CR-V Prototype in Genève

Geen reacties

Honda heeft bekendgemaakt welke modellen het merk meeneemt naar de Autosalon van Genève. Twee sportauto concepts, de NSX en EV-Ster, worden geflankeerd door een prototype van de nieuwe, Europese CR-V en Jazz-varianten.

Over een maand is het Japanse automerk Honda aanwezig op de Autoshow van Genève. Behalve de nieuwe, schone 1.6 dieselmotor debuteren ook een aantal modellen en conceptcars. Het merk heeft vandaag een boekje opengedaan welke dat zullen zijn.

Ster van de show zullen de twee conceptcars zijn. De NSX Concept (hiernaast afgebeeld en eerder te zien in Detroit) toont welke kant het merk opgaat met de langverwachte opvolger van de NSX uit de vorige eeuw. Niet alleen het ontwerp, ook van de techniek is al wat te zien. Bijvoorbeeld het Super Handling All Wheel Drive ‘sporthybride’ systeem en de V6-middenmotor. De EV-Ster, een elektrische, achterwielaangedreven open sportauto werd op de Tokyo Motor Show al getoond als Small Sports EV Concept.

Een ander model waar we naar uitkijken is het prototype van de CR-V voor Europa. Het merk belooft een ‘agressiever styling’ met een stoer front en duidelijke bodylijnen. Helaas blijft het nu bij deze informatie. Tot op heden was slechts de Amerikaanse variant te zien.

Ten slotte komen in Genève ook twee nieuwe versies van de Jazz te staan. De eerste is een instapmodel met start/stop-systeem en daardoor iets lagere CO2-uitstoot. Onder de huidige Nederlandse wetgeving verandert dit echter niets aan het belastingregime waaronder de Jazz valt. Interessanter is daarom de Jazz Si, die in de zomer van 2012 in de verkoop gaat. Dit model krijgt een pakket met sportieve ophanging en aanpassingen aan het in- en exterieur.