Honda Civic Wagon is nog een studiemodel

Geen reacties

Ja, de Honda Civic Wagon staat op de autosalon van Genève in maart als primeur maar het is nog een studiemodel. En Honda heeft meer nieuws: een doorontwikkeling van de NSX Concept en de CR-V met 1.6 dieselmotor.

Honda neemt drie nieuwtjes mee naar de autosalon van Genève volgende maand. We beginnen met de belangrijkste: de Civic Wagon. De auto die in Genève te zien zal zijn – en waarvan we hier de eerste schets tonen – is nog een studiemodel. Honda benadrukt echter dat de conceptcar het uiteindelijke productiemodel heel dicht benadert.

Tweede nieuwtje (foto 2 en 3) is niet heel erg nieuw meer maar toch interessant. Het gaat om een doorontwikkeling van de NSX Concept. Honda’s sportcoupé staat weer een stukje dichter bij het productiestadium en heeft nu ook een interieur. De auto was in deze gedaante al te zien op de autoshow van Detroit vorige maand.

Primeur nummer 3 valt niet direct op, want zit verstopt onder de motorkap van de CR-V. Honda gaat zijn SUV leveren met 1.6 i-DTEC dieselmotor. Die moet vooral qua verbruik en CO2-uitstoot goede cijfers gaan scoren. Honda levert de nieuwe dieselmotor alleen in combinatie met voorwielaandrijving en handgeschakelde versnellingsbak.