‘Honda Civic Tourer krijgt grootste bagageruimte in segment’

Geen reacties

De Honda Civic Tourer krijgt de grootste bagageruimte van alle auto’s in zijn segment. Zelfs ruimtekampioen Skoda Octavia wordt door de Civic voorbijgestreefd.

Op de autoshow van Frankfurt in september gaat het doek eraf maar nu al kunnen we de eerste details over de Honda Civic Tourer met je delen. Een engineer heeft in tijdschrift AutoExpress een boekje opengedaan over de Tourer. Zo belooft hij dat de auto de grootste bagageruimte in zijn klasse heeft.

De Civic Tourer heeft ‘significant meer’ laadruimte dan de Skoda Octavia Combi, toch wel een beetje de benchmark in zijn segment als het op interieurruimte aankomt. De Tsjechische stationwagon kan 610 liter aan spullen onder het afdekzeil kwijt.

Voor zakelijke rijders is het goed om te weten dat de Tourer verkrijgbaar wordt met 20 procent bijtelling. De uitvoering met 1.6 dieselmotor stoot ‘minder dan 100 g/km’ CO2 uit en dat betekent in 2014 en 2015 20 procent bijtelling. Uiteraard worden ook de andere motoren uit de hatchback leverbaar in de Tourer.

Het design van de Tourer is al grotendeels bekend, dankzij de Tourer Concept die Honda eerder dit jaar toonde. Uiteraard wordt het ontwerp van het studiemodel nog iets afgezwakt maar de vorm van de achterlichten en de opvallende raampartij die rondom loopt blijven intact.

De Civic Tourer staat begin 2014 in de Nederlandse showrooms.