Honda Civic Tourer maakt zich al klaar voor volgende autoshow

Geen reacties

De auto die Honda toont op de autosalon van Genève is nog een conceptcar maar het productiemodel van de Civic Tourer kunnen we op de autoshow van Frankfurt verwachten na de zomer.

Nog even geduld. De Honda Civic Tourer komt er echt aan en gaat ook zo heten. De auto die Honda hier in Genève laat zien is een studiemodel maar op wat details na gaat de auto die hier staat één op één in productie. De woordvoerder van Honda Nederland legt uit dat slechts kleine dingen zoals de deurgrepen, lichtunits en uitlaatpijpen nog aangepast worden voor de productieversie.

De conceptcar ziet er goed uit, met het optisch zwevende dak als grootste aandachtstrekker. De verstopte achterdeurgreep is inmiddels een bekend ontwerpgrapje. De wielbasis van de Tourer is net zo lang als die van de hatchback, al lijkt dat niet zo. De brede ‘heupen’ en de aflopende daklijn zorgen voor een gebalanceerd ontwerp.

De PR-man verzekert ons dat de kofferbak behoorlijk groot zijn. Cijfers heeft hij niet maar de hatchback heeft ook al een flinke laadruimte. De productieversie staat op de autoshow van Frankfurt in september, eind dit jaar verschijnt de naar verwachting veruit meest populaire variant van de Civic in de showroom.