Fotolek: de Honda Civic Tourer Concept

Geen reacties

Morgen beginnen de persdagen van de autosalon in Genève. Geheid dat er vandaag al diverse modellen uitlekken. Zo is dat het geval bij de Honda Civic Tourer.

Dat er van de Honda Civic weer een stationcar-variant zou verschijnen wisten we al. Nu kunnen we ook laten zien hoe die eruit zal zien. De eerste afbeeldingen van de Honda Civic Tourer Concept zwerven namelijk rond op internet. Zoals dat vaak gaat met een fotolek zijn het helaas nog foto’s in lage resolutie.

Dat houdt ons niet tegen al het een en ander op te merken. Het ontwerp van de Tourer heeft iets weg van de tegenwoordig populaire cross-overs. Het dak lijkt naar achter toe af te lopen maar deels is dat optisch bedrog. Zo kan de grote dakspoiler mooi aansluiten op het dak zonder dat het ten koste gaat van al te veel ruimte binnenin. Honda heeft nog geen maten vrijgegeven. 

De Civic hatchback heeft een ronde vouw boven de achterwielen; deze is bij de Tourer nog sterker aangezet. Aan de achter- en voorzijde is duidelijk dat we te maken hebben met een Honda Civic, zie bijvoorbeeld de horizontaal doorgetrokken lichtstrip. 

De Civic Tourer mag er dan productiegereed uitzien maar is dat nog niet. De morgen te presenteren auto is nog een conceptcar. Verwacht de uiteindelijke Tourer – met wat minder scherpe kantjes – in het najaar, waarna ‘ie in 2014 op de markt kan arriveren.