Patenttekeningen tonen definitieve ontwerp Honda Civic hatchback

Geen reacties

Uitgelekte patenttekeningen laten het definitieve ontwerp van de nieuwe Civic hatchback zien. Het opvallende ontwerp van de concept car is grotendeels intact gebleven.

Het definitieve ontwerp van de Honda Civic is geen geheim meer. Uitgelekte patenttekeningen op de Chinese website PCauto.com.cn verklappen hoe de auto eruit gaat zien. Het opvallende ontwerp van het studiemodel dat op de autosalon van Genève werd getoond, eerder deze maand, is voor het grootste deel intact gebleven.

De wijzigingen zitten ‘m vooral in het normaliseren van de bumpers, het ontbreken van de sideskirts en de meer realistische indeling van de koplampen. De achterspoiler die naadloos overgaat in de achterlichten keert op het productiemodel terug.

De Civic hatchback maakt een flinke groeispurt door, wat ook te zien is aan de langgerekte daklijn. In de lengte meet de nieuwe Civic hatchback 13 centimeter meer dan het huidige model, in de breedte komt er 3 centimeter bij. Honda heeft twee nieuwe motoren klaarstaan voor de Civic: een 1,0 liter driecilinder turbomotor en een 1.5 turbomotor. Daarnaast wordt de bekende 1.6 i-DTEC dieselmotor leverbaar.

De Civic hatchback debuteert later dit jaar en wordt begin 2017 leverbaar.