Honda e is naam elektrische stadsauto

Geen reacties

Honda maakt de naam bekend van de elektrische stadsauto die het merk binnenkort presenteert: Honda e. Het merk belooft dat de auto ‘sportieve rij-eigenschappen’ heeft.

Honda e. Dat is de naam die Honda heeft bedacht voor zijn elektrische stadsauto. Eerder dit jaar liet het merk op de autosalon van Genève de e-Prototype zien, een zogenaamd ‘productie-prototype’. Dat wil zeggen dat het model alleen nog op details wordt aangepast voordat het in productie gaat.

De Honda e staat op een nieuw platform, dat specifiek is ontwikkeld voor auto’s met een volledig elektrische aandrijving. De elektromotor is bij de achterwielen aangebracht en dat moet er mede voor zorgen dat de stadsauto ‘sportieve rij-eigenschappen’ heeft. Honda maakte eerder al bekend dat de elektrische auto zo’n 200 kilometer ver komt op een acculading en via een snellader opgeladen kan worden.

De Honda e wordt nog dit jaar onthuld, maar wanneer precies is nog niet bekend. We zetten in op een presentatie in september, rondom de autoshow van Frankfurt.