Eerste leveringen elektrische stadsauto Honda e in voorjaar 2020

Geen reacties

Honda maakt bekend dat de eerste leveringen van de Honda e, de elektrische stadsauto van het merk, plaatsvinden in het voorjaar van 2020. Geïnteresseerden kunnen later dit jaar een bestelling plaatsen.

Honda start langzaam met de uitrol van zijn eerste elektrische stadsauto, de Honda e. In sommige Europese landen kunnen geïnteresseerden zich nu al inschrijven. Nederland zit niet bij de eerste landen in Europa waar het nieuwe model geleverd gaat worden, ondanks de populariteit van elektrische auto’s in ons land. Toch zal het ook in Nederland nog dit jaar mogelijk worden om een bestelling te plaatsen en de eerste leveringen worden aan het eind van het voorjaar van 2020 verwacht.

De Honda e is een elektrische stadsauto met een retro-uitstraling. Op de autosalon van Genève eerder dit jaar liet Honda een bijna-productierijp prototype zien, het definitieve design wordt later dit jaar onthuld. Honda geeft een elektrische range van ‘meer dan 200 kilometer’ op voor de e. Met de snellaadfunctie is het mogelijk om de accu’s in een half uur voor 80 procent op te laden.