Honda e heeft vijf beeldschermen

Geen reacties

De productieversie van de Honda e is nog altijd niet onthuld, maar we komen wel steeds meer te weten over de elektrische stadsauto. Het merk gaat vandaag dieper in op het uitgebreide infotainmentsysteem van de Honda e.

Een enorm paneel domineert het dashboard van de Honda e. De beelden die je hier ziet zijn van de Honda e Prototype, maar Honda belooft dat de productieversie nauwelijks zal afwijken. Het paneel herbergt vijf beeldschermen. Aan de uiteinden, in de schuine delen, zijn de schermen voor de digitale buitenspiegels ondergebracht. Recht voor de bestuurder staat een 8,8 inch groot informatiepaneel en de rest wordt ingenomen door twee 12,3 touchscreens.

Honda belooft dat het systeem intuitief is te bedienen. Net als bij een smartphone kun je swipen, items slepen en toegang krijgen tot recent gebruikte functies. De beeldschermen zijn naar eigen smaak in te delen: je kunt zelf bepalen tot welke functies je vanaf het hoofdscherm toegang wil hebben en welke achtergrond er getoond wordt. De bestuurder en passagier kunnen elk hun eigen beeldscherm gebruiken.

De Honda e heeft een slimme spraakassistent, die zelf leert en zo de gebruiker sneller de gevraagde informatie kan geven. Je activeert de spraakbediening door ‘OK Honda’ te zeggen, gevolgd door een opdracht.

Het nieuwe systeem van Honda stopt niet bij de beeldschermen in de auto, maar is ook uit te breiden naar je smartphone. Basisfuncties als het in de gaten houden van de laadstatus zijn vanzelfsprekend, maar je kunt de auto ook vergrendelen en ontgrendelen en navigatiebestemmingen versturen die je thuis al hebt opgezocht.

De onthulling van het productiemodel van de Honda e is in september.