Prijsindicatie Honda e: vanaf ruim 30.000 euro

Geen reacties

Honda heeft enkele prijzen bekend gemaakt van zijn eerste elektrische auto. De Honda e gaat in Duitsland zo’n 30.000 euro kosten, de Nederlandse prijs zal daar iets boven liggen.

We hebben de eerste prijzen van de Honda e. Het merk maakt bij de presentatie op de IAA in Frankfurt vandaag de Duitse prijzen bekend, die een aardig uitgangspunt bieden voor die in Nederland. Het basismodel, met 100 kW (136 pk) sterke elektromotor kost zo’n 30.000 bij onze oosterburen, de 113 kW-versie (154 pk) 2.500 euro meer. In Nederland zullen de prijzen enkele duizenden euro’s hoger zijn. Het Japanse merk gaat vooralsnog een accuversie aanbieden, van 35,5 kWh. Dat is goed voor een rijbereik van 220 kilometer.

De Honda e zal in Nederland te bestellen zijn vanaf oktober. In sommige landen is de Honda e deze maand al te bestellen, de eerste leveringen vinden in de zomer van 2020 plaats. De eerste auto’s in Nederland volgen waarschijnlijk enkele maanden later.

Het is wel al mogelijk om je als geïnteresseerde aan te melden bij Honda. Je krijgt dan voorrang bij het plaatsen van een definitieve bestelling.