Honda met veel sportieve highlights op de IAA Frankfurt 2013

Geen reacties

De line-up van nieuwe modellen die Honda op de IAA Frankfurt 2013 onthult, heeft als middelpunt de nieuwe Honda Civic Tourer, die voor het eerst aan het publiek wordt getoond. Ook de vernieuwde vijfdeurs Civic is voor het eerst te zien. Daarnaast worden, in lijn met het race-DNA en sportieve karakter van Honda, verschillende moderne en historische racewagens geshowd, samen met de NSX-Concept II.

IAA Frankfurt 2013 - Wereldpremière van de nieuwe Civic Tourer

De nieuwe Civic Tourer

Wereldpremière van de nieuwe Civic Tourer

De Civic Tourer wordt tijdens de IAA Frankfurt 2013 voor de eerste keer aan het publiek getoond. Het exterieurontwerp is slank en geraffineerd terwijl er binnenin een toonaangevende ruimte is gecreëerd. De nieuwe Civic Tourer is ontwikkeld en ontworpen in Europa en zal gebouwd worden in Honda’s productiefaciliteit in de UK. Begin 2014 komt hij op de markt. De Civic-familie wordt verder aangevuld met een vernieuwde 5-deurs Civic, die zowel qua exterieur als interieur is gewijzigd. Ook deze Civic is tijdens de Frankfurt Motor Show voor het eerst te zien.

IAA Frankfurt 2013 - NSX Prototype op het Mid-Ohio racecourse

NSX Prototype op het Mid-Ohio racecourse

Honda NSX Concept II

De NSX-Concept, voor het eerst getoond op de Motor Show van Geneva eerder dit jaar, laat de mogelijke richting zien voor het interieur van de volgende generatie NSX. De NSX is de ultieme belichaming van de Earth Dreams Technology serie, die Honda’s filosofie van evenwicht tussen dynamische prestaties en milieuvriendelijkheid uitdraagt.

McLaren Honda MP4/4 F1 wagen

Aangedreven door een 1500cc V6 twin-turbomotor heeft deze iconische racewagen de Formule 1 van 1988 gedomineerd. Met overwinningen in 15 van de 16 GP’s in het seizoen wonnen zowel de bouwers als de coureurs het kampioenschap. Honda komt in 2015 terug in de Formule 1 in een gezamenlijk project met McLaren.

Honda WTCC auto

Honda neemt met coureurs Gabriele Tarquini en Tiago Monteiro deel aan de 2013 FIA World Touring Car Championship. De Civic WTCC is voorzien van een HR412E-motor, een volledig op maat gemaakte 1.6 liter viercilinder turbo benzinemotor met directe brandstofinjectie die voldoet aan de FIA regelgeving voor de WTCC. Uiteraard is ook deze auto aanwezig op de IAA Frankfurt.

Ook aanwezig is de Honda RC213V motorfiets waarmee het Repsol Honda team momenteel zeer succesvol is.